Арестуваният за убийството на свекървата на съдия Н. Куцкува санданчанин Ст. Маламов разкри от ареста: Искахме да избягаме в чужбина, спецполицаи ни хванаха на път за летището, парите от обира похарчихме в Слънчев бряг

станислав маламов

Младежът признал пред брат си, че не са искали да убиват жената

Арестуваният за убийствоо на свекървата на съдия Нели Куцкува санданчанин Станислав Маламов от около 2 години е напуснал курортния град, работил е на автомивка в София. Той е учил до 9-и клас в Земеделската гимназия „Кл. Тимирязев: в Сандански, след което е продължил сред­ното си образование във Ве­черната гимназия, бил тих, необщителен младеж. Родите­лите му са разведени от 22 го­дини, майката работи в гръцка фирма в Сандански, бащата е тираджия. Станислав има брат. След развода на родителите момчетата останали при май­ката, но бащата винаги им по­магал.

Репортер на „Струма“ се срещна с Димитър Маламов. Той е на 28 години. В събота е ходил при брат си в ареста в София на бул. „Г. М. Димит­ров“. Станислав Маламов е арестуван заедно с другия об­винен за убийството – благоев­градчанина Велик Корчев, в Бургас, на път за летището. Ве­лик Корчев имал човек, който щял да им помогне да избягат зад граница. По пътя за лети­ще Бургас са арестувани, по­лицаите са нанесли три-чети- ри удара на Станислав по кра­ката и гърба. Приятелят му Ве­лик се опитал да избяга, но е заловен. Заради нанесените му многократно удари се е нало­жило да го транспортират до болницата, за да му зашият ра­ната на главата, след това е за­веден в ареста. Станислав зая­вил пред брат си, че много съ­жалява и че двамата с Велик не са искали да убиват Надеж­да Куцкова. Ето какво е разка­зал Станислав пред брат си за обира, завършил за жалост със смъртта на Надежда Куцкова:

На 31 декември 2013 годи­на Велик е бил на гости при же­ната, от която той има дете, апартаментът й се намира точ­но срещу този на свекървата на съдия Куцкова. Обирът е бил планиран от Велик, който през цялото време е наблюдавал обстановката при възрастната жена. Станислав смята, че Ве­лик е планирал обира като от­мъщение срещу съдийката, за­щото преди време са водени дела за наркотици, а съдия по делата е била Нели Куцкова. Имало е гости при възрастна­та жена преди обира, след ка­то гостите се разотиват, Велик е отишъл в квартирата на Ста­нислав с думите, че ще обират апартамент. Отиват на място­то, Велик, който е професио­налист в отварянето на клю­чалки, с две щраквания отваря вратата. Двамата влизат в апа­ртамента, но в този момент възрастната жена отива да провери какво става. Станис­лав и Велик са с ръкавици и маски от чоропогащници на главата. Станислав й запушва устата, за да не крещи, през то­ва време Велик тръгва да тър­си плячка. След 2-3 минути Станислав вижда, че бабата пада на земята, побутва я, но тя не реагира… До този момент Велик е открил само 1000 лв., тръгват да бягат, като оставят вратата леко открехната. Сти­гат до кв. „Красно село“ пеш, когато Велик установява, че са му изпаднали личната карта, цигарите и джобен нож.

Тогава им става ясно, че ще бъдат заловени, но решават да заминат за Слънчев бряг с влак. В курорта остават една седмица, след това отиват в Бургас. След като парите им привършили, Станислав се обажда на 3 февруари на май­ка си, за да му изпрати 100- 200 лв. Майка му го моли да се върне в Сандански, но той отказва. На 6 февруари на път за летището три автомобила със спецполицаи от Службата за борба с организираната престъпност спират автобуса, в който били Станислав и Ве­лик, и осуетяват опита на два­мата за бягство в чужбина. От­тогава Ст. Маламов и благоев­градчанинът Велик Корчев са в ареста.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене