Лидерът на „Атака” в Перник Румен Ваташки иска задълженията на ромите към ВиК и ЧЕЗ да станат публично достояние, събратята им в дупнишката Гиздова махала скочиха: Волен и Илиан Тодоров първо да си оправят техните дългове, после да се ровят в нашите

Волен СидировРъководството на пернишката структура на партия „Атака” ще настоява да се обявят задълженията на циганите от региона към ВиК, ЧЕЗ, общината. Хората на Волен Сидеров ще искат отговор и на въпроса какво се прави на местно ниво за интеграцията на ромите в обществото. Своите питания атакистите са адресирали към кмета на Перник, към областния управител, към местните шефове на ЧЕЗ и ВиК.

123-02-01 Илиян 94

Роми от Дупница и Кюстендил пък веднага се надигнаха срещу идеята да се вадят задълженията на светло. „Волен Сидеров и човекът му в Югозапада Илиан Тодоров първо да се издължат на хората, които им правих предизборната кампания, след това да се ровят в чуждите задължения”, ядосаха се ромите. Асен от Гиздова махала като по-запознат с темата заяви: „Волене, първо си извади гредата от окото, после вади съчката от нашето. Не познавам лично Волен, който постоянно е срещу нас, но познавах местните лидери, които работеха всеотдайно за него, а той не благоволи една бонбона да ги почерпи. Сега чувам, че Илиан Тодоров са го кръстили Илиан Утре. Защото когато и да го потърсиш, той казвал „утре”. Всичко отлагал за утре, но кога е това утре, никой не знае. Явно действат по испанската система – всичко се отлага за утре и самите те не знаят кога е това утре”.

123-02-01 031

Областният председател на „Атака” Румен Ваташки коментира и случващото се в Гърмен. „Тези събития са много поучителни и са нагледен пример за двойните стандарти, които години наред се прилагат по отношение на циганите.

123-02-03-Vatashki

Те са доказателство, че управляващите политически партии не желаят да ги интегрират, а само ги използват за политически цели. Ние, българите, се славим с пословичната си толерантност. Толерантни сме, когато тумба цигани разграбват родните ни къщи, самонастаняват се в тях , опустошават ниви и поля. Толерантни сме, когато не си плащат ток, вода, данъци, осигуровки. Толерантни сме, когато не се спазват законите, затваряме си очите пред вандализма, който бавно и сигурно руши устоите на вярата и държавността ни. Всичко това е една самоубийствена толерантност, която води до обезличаване на нацията” – това бе коментарът на националист номер едно в Перник.

 

Снимките

1 Волен Сидеров

2 Илиан Тодоров

3 Ромите в Гиздова махала са против да им ровят в задълженията.

4 Румен Ваташки

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене