НАПРЕЖЕНИЕ В БАНСКО! Не пуснаха в цеховете 250 работници на „Пиринска мура“, протестирали за заплати

Пиринска мура

Над 250 работници в завода „Пиринска мура“ в Банско днес не бяха допуснати до работните си места. Единият от управителите на фирмата Марин Камбуров е издал заповед, според която те възпрепятстват работния процес. От миналата седмица работниците идват в завода, но отказват да работят. Събралото се множество пред портала на „Пиринска мура“ обмислят още днес да блокират пътя за Благоевград.

На място пристигна управителят Марин Камбуров, но отказа да разговаря с тях. Той се съгласи на среща с петима представители на инициативния комитет. Дойде и Джупанов от КНСБ – Разлог, който подкрепи протестиращите. За да бъде законосъобразен протестът и да затворят пътя, Джупанов посъветва работниците да се срещнат с кмета Георги Икономов, който да им издаде разрешение за затваряне на пътя.
Днес в 14 часа ще се състои среща между Г. Икономов, другия управител на завода Румен Анев и представители на инициативния комитет.

До протестите се стигна, след като от септември 2013 никой от 250-те работници и служители на „Пиринска мура“ не е получавал заплата, въпреки че седмично се изнасят по 4 тира продукция. Фабриката е специализирана за производство на столове.

От Благоевград за Банско вече пътува председателят на Регионалния съвет на КНСБ Емануил Манолов, юристката на институцията, както и шефката на Инспекцията по труда Янчева.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене