Спрягат синовете на Първанов за купувачи на хотела с „гаргите“ в Кюстендил, собственикът Иван Лесев: Само децата и мечтите не се продават, цената няма да кажа

Кюстендилци се оплакват от безбожно високите цени в комплекса и птичи изпражнения, преди 2 г. над 30 деца се натровиха в ресторанта, мястото е ремонтирано за 7 млн. евро


123-03-02-Ivan-Lesev

Само децата и мечтите не се купуват и продават, всичко останало – вещи и предмети, да, така габровският бизнесмен Иван Лесев коментира за „Вяра” появилите се слухове за сделка за продажба на „Стримон СПА клуб” в Кюстендил със синовете на експрезидента Георги Първанов – Ивайло и Владимир, както и сестрата на левия депутат Кирил Добрев – Марияна. „Водят се преговори с най-различни лица, не мога да коментирам цената, тъй като е търговска тайна. Не искам да боравя и с имена, тъй като не знам дали сделките ще бъдат доведени до успешен край. Всичко може да се случи, ако има някаква промяна, то тя ще бъде отразена в Търговския регистър. Сега аз там фигурирам като изпълнителен директор. Такъв съм от 2013 г., а от 2004 г. имах съдружници, коментира Лесев. „На този етап няма промяна в състава на персонала. Господин Деян Дичев си е управител“, добави Лесев.

123-03-02 50948

В хотела рядко се правят сватбите заради безбожните цени на услугите, както и забраната да се свири чалга. Там са само церемонии от типа „класика в жанра“, казва младоженка, пробвала да си направи резервация. Отделно проблем за ръководството на СПА хотела са гаргите в градинката. Някои кюстендилци виждат прокоба над мястото, защото пернатите са десетки и са свили гнезда на дърветата под терасите на СПА комплекс, не помогнаха и поставените звукови устройства за тяхното прогонване. „Излезеш ли от хотела, има вероятност да бъдеш маркиран от птиците и с този проблем никой не успя да се справи. Съпругът ми излезе по риза и беше маркиран на три места от фекалиите на гаргите, което не отговаря по никакъв начин на лукса в хотела“, казва 32-годишна кюстендилка.

Реномето на СПА хотела падна преди две години, когато над 30 деца на зелено училище получиха хранително натравяне, дошло от кухнята. Стигна се и до затварянето й за кратко. „Хубавото е, че тук се намира единственият закрит басейн, който може да се ползва през зимата. Цените обаче са безбожни, а изискването е да носиш шапка, която струва мининум 30 лева. Целта е да не падат косми, боя и шапките се искат за деца, мъже и жени”, коментира клиент на басейна.

„Стримон СПА клуб” бе вдигнат на мястото на бившия Земеделски дом в Кюстендил. Реконструкцията продължи почти година и половина, а парите в размер на близо 7 млн. евро наляха руски евреи, емигранти в Съединените щати. С тях се беше свързал историкът Валентин Александров и съпругата му Теодора, които години наред прекараха в Страната на неограничените възможности.

 


 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене