ВАС оправда Вельо Илиев

74733-VELIO-Iliev

Изборът на фирма за изграждане на пречиствателна станция в селата Михнево и Габрене – законен

Върховният административен съд /ВАС/ в София напълно оправда екипа на Вельо Илиев и го определи за невинен по повод многобройните жалби от страна на строителните предприемачи в града за опорочени обществени поръчки. Изборът на фирма за изграждане на пречиствателна станция в селата Михнево и Габрене е законен, възраженията неоснователни, категорични са магистратите. По този начин всички надежди на строителите в Петрич за отстраняването на кмета Вельо Илиев от поста му бяха попарени, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Решението на върховните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно строителният предприемач и един от организаторите на протестите срещу кмета на Петрич инж. Вельо Илиев и екипа му – Кирил Георгиев, написа ввъ фейсбук:

 

„Прошка искам, прошка давам, само на Вельо не прощавам! Георгиев категорично заявява: „В продължение на 15 години, в които градоначалникът Илиев управлява южната община, тя е била тотално унищожена. При толкова неща, които свършиха безобразно, вместо хората от екипа му сами да си тръгнат от общината, те продължавата всеки ден да ходят на работа и да грледат най-нагло хората в очите. Петрич затъва с всеки изминал ден, младите хора масово напускат града, вече няма никой тук. Жалко че така стана, това беше един от най-бързо развиващите се градове в страната, градът на милионерите”, коментира той.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене