Част от столичния бул. „Черни връх” пропадна в строящото се метро

CherniVrah-2

Част от тротоара на бул. „Черни връх“ – в район, в който се работи по удължението на столичното метро към квартал „Хладилника“, е пропаднала.
Дупката е при завод „Витоша“. На мястото е бил изпратен полицейски екип.

От „Метрополитен“ са потвърдили за радиото, че има пропадане и случаят се проверява. Пътното платно почти не е засегнато и автомобилите преминават нормално. Става дума за отвор от няколко квадратни метра. Първите данни, постъпили от таксиметрови водачи, обаче били за голяма дупка, в която били пропаднали няколко автомобила.

Според очевидци е имало засегнати автомобили, паркирани точно по ръбовете на отворилата се дупка, които са били изтеглени на безопасно място малко след инцидента.
Екипи на строителните фирми, изграждащи метрото в участъка от бул. „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“, работят по възстановяване на тротоара, съобщиха по-късно от пресцентъра на Столична община.
Няма нарушение на настилката на пътните платна и движението на превозните средства в участъка се осъществява нормално. Извършена е организация за преминаването на пешеходци до възстановяване на тротоара, посочват от общината.

 CherniVrah-3 CherniVrah

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене