Крупни мерки за излизане от кризата: Бизнесменът Емил Бучински затвори Търговия на едро в Благоевград

_thumbСледи лично как се пропускат автомобили в базата, отправи ултиматум към наемателите, ако не го приемат, ще превърне тържището в платен паркинг

Собственикът на складовете за търговия на едро на фирма „Пирин комерс“ Емил Бучински затвори днес най-голямата търговска база в Благоевград. Бившият вратар на ЦСКА застана от ранни зори на портала на складовете, за да следи за пропускателния режим в базата. Бучински стигна до крайната мярка, след като само 2/3 от наемателите на складове се съгласиха да плащат наем по 4 лв. /кв м без ДДС, да плащат допълнително и по 70 лв. без ДДС месечно за охрана и поддръжка на базата.

Собственикът на дружеството прибегна до тази мярка, тъй като „Пирин комерс“ има запорирани сметки на дружеството и натрупани дългове за последните 3 г. от 170 000 лв. – 100 000 лв. към общината за такса смет, 60 000 лв. към НОИ за осигуровки на работещите в дружеството и 10 000 лв. към охранителна фирма „Абадон”. Емил Бучински заяви, че ще монтира пропускателна система с чип, за да ограничи достъпът на автомобили в базата. Според новият договор всяка фирма наемател има право на едни автомобил, който да влиза в тържището, с право на престой един час.

Всички останали, които влизат с автомобили ще плащат по 1 лев на час. Ако наемателите не се съгласят на това предложение, Бучински се закани да затвори тържището и да го превърне в платен паркинг. В базата, където земята е 100% собственост на „Пирин комерс“, има общо 67 склада с различна големина. 23 от тях са частни складове, останалите 44 са на „Пирин комерс“, който ги дава под наем на търговци. От 44-те склада са заети 22, другите стоят празни. Бучински не е далеч от мисълта дори да продаде тържището, за което има сериозен интерес от инвеститори от столицата, където Емил живее от години.

Лъчо Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене