Откриха „Лятна детска музейна школа“ в Регионален исторически музей в Благоевград

RIM_BL_03.06_2015_2

Откриха традиционната „Лятна музейна детска школа“ в Регионален исторически музей – Благоевград. През първия ден стотици деца се забавляваха с разнообразни игри и танци. Екипът на музея бе подготвил богата програма – забавления, както за най-малките, така и за по-големите деца.
За радост на гостите на сцената излязоха детска формация „Божана“ с ръководител Красимира Митова, които изпълниха танцовата композиция „Камбанка“ и „Тайната на крилете“. Освен игрите и танците, организаторите бяха подготвили интересни гатанки, поднесени по иновативен начин – сложени в детски разноцветни балони. Регламентът бе дете избрано от публиката да спука балона и да зададе гатанката. Най-голямо забавление на малчуганите донесе състезанието „Подскоци с чували“.
Програмата е съобразена с учебния план в училищата и занималните. Всяка образователна програма към лятната школа е на символична цена от 2 лева за пакет, като са предвидени и отделни безплатни занимания и бонуси. Забавни игри са подготвени и за утрешния ден, като заниманията започва от 10:30 часа. В нея са включени образователни теми за скали, минерали и руди, игри в музеен детски кът и в стаята за увеличена реалност. Цялата програма на „Лятна музейна детска школа“ може да бъде видяна на страницата на Регионален исторически музей – Благоевград във Фейсбук

Чрез „Лятна музейна детска школа“, Регионален исторически музей и Община Благоевград имат за цел младите хора да се докоснат до снимки, документи и експонати от фондовете на музея, да усетят автентичната атмосфера на времето, да разиграят и пресъздадат исторически събития.

RIM_BL_03.06_2015_3 RIM_BL_03.06_2015

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене