Пет пункта са ситуирани по път II-19 от Банско към Гоце Делчев, полицейски служители спират за проверки пътуващи за протеста в Гърмен

патрулкаПет пункта са ситуирани по път II-19 от Банско към Гоце Делчев, където полицейски служители спират за проверки пътуващи за протеста в Гърмен. Това каза един от организаторите на днешния митинг Иван Байрактаров. „Очаквахме много повече хора от цялата страна да дойдат и да ни подкрепят в борбата срещу незаконните постройки на ромите, преселници в „Кремиковци”.

Полицията умишлено спира хората, проверяват ги за какво ли не – за пожарогасители, за аптечки в колите и за каквото се сетите, само за да ги бавят. Нямаме информация към този момент дали има задържани”, каза Иван Байрактаров. По думите му, рокерите са на място. Той бе категоричен, че протестът ще е мирен. „Не е вярно, че искаме да събаряме ние колибите на ромите. Не е истина и информацията, че те вече сами са съборили няколко постройки. Съборен е един покрив и то на една конюшна”, каза още Байрактаров. „Не сме доволни от държавата, не брани нашите интереси. Обмисляме дата за национален протест пред Народното събрание”, заяви Иван Байрактаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене