Иманяри окупират Делчево!?

Група инамяри са окупирали неврокопското село Делчево. Това ни сигнализират местни жители, на които им направили впечатление група мъже, обикалящи селото и околоностите му. 

„Носят големи сакове, а в саковете има някаква техника. Опитах се да ги попитам, какво правят, с какво се занимават, а те почти подигравателно ми казаха че са фотографи и снимат. Само че нито един път не ги видях да снимат нещо. Обикалят района, гледат някакви карти и беседват…“ информира ни постоятен жител на селото. Той и останалите хора потвърдили информацията, са кетегорични че вижтдат тези хора за първи път.

Още по интересно е че същата група мъже била забелязана да обикаля и около местностите, карй Манастирчето. Визират Гоцеделчевския манастир „Света Богородица Живоприемний източник“, който е в подножиетона село Делчево. 

Католиконът на манастира е построен върху основите на по-стара църква, от която са запазени колони, капители и фрагменти от изваян мраморен фриз. Според каменната плоча над входа на храма възстановяването на манастира започва на 1 март 1888 година, като първоначално са изградени каменна стена и чешма, за която от години се разнася като легенда за зарито имане от иманярите.

Топ Преса посъветва всеки който ни потвърди въпросната информация, да се свърже с компетентните органи и да разкаже каквото знае. Ако наистина районът е станал обект на иманарски набези, редно е случаят да бъде проверен и щателно разследван.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене