Защо някои медии излъгаха че в „Кремиковци“ се събарят къщи? УНИКАЛНО ВИДЕО САМО В ТОП ПРЕСА! Ромите от Гърмен : Никога няма да си разрушим къщите!

Image_4795493_126ВИДЕО: Няма съборени къщи в циганския квартал на Гърмен. Изнесената информация не е вярна. Провери Топ Преса

Няма доброволно съборени къщи до този момент в квартал „Кремиковци“, както съобщиха днес някои централни медии, че е започнало събарянето на незаконните постройки. Това  установихме днес, посещавайки квартала с камера. Да, съборен е доброволно покривът на една дъсчена барака в която не са живеели хора. И още на две други къщи покривните конструкции също са свалени, за да си спасят материалите, когато дойдат булдозерите да събарят незаконните постройки. Тези къщи също не са били заселени. „Доброволно никога няма да си съборим къщите. Кой би си направил такова зло на семейството. Тези които започнаха частично събаряне днес никога не са живели в тези постройки“, коментираха жители на квартала. Надеждата на ромите тук е в това, че разбрали, че тези които нямат друг дом, общината не може да ги изхвърли от тук без да им е осигурено друго жилище.

Иначе, мирните протести в Гърмен продължават, като днес бе внесен нов елемент. На площада, точно срещу общината изникнаха две „цигански“ бараки построени от протестиращите граждани. На бараките е изписан адрес „Извън регулация – 24“. „Сега и ние ще искаме да ни узаконят къщичките, щом на циганите може да се дава адресна регистрация извън регулацията на населеното мястото“, казаха протестиращите. С това те визират престъпното според тях бездействие на държавата към очевадни законови нарушения за узаконяване на незаконни постройки и адресна регистрация извън регулацията.

След конфликта, животът в „Кремиковци“ вече не е същия. Няма го типичното ромско настроение и от никъде не се чу музика, както е било винаги тук

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене