Вицепремиерът Бъчварова награди спасителите от Усойка

111940-spasiteli-usoika-01

Днес главен комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН – МВР, връчи медалите на  Марио Симеонов, 26 г., от с. Усойка, Мартин Миланов, 19 г., от с. Усойка, Божидар Терзийски, 21 г., от с. Усойка и Янко Любомиров Малинов, 17 г., от София .

Четиримата младежи помогнаха на човек в беда. Беда, която заплашваше    живота на 93-годишния Любен Гоцев от селото Усойка. На  1 май 2015 г. в имота му бе възникнал пожар.  Главен комисар Николов поздрави четиримата младежи от името на министър Румяна Бъчварова и от името на главния секретар Георги Костов. Той се обърна към тях с думите:  Сега на 93 години този човек има отново възможност да бъде сред нас, да се радва на живота, да получава любовта на близките си и то благодарение на  четиримата достойни младежи. При такива ситуации проличава нашата солидарност и жертвоготовност за взаимопомощ. Аз се гордея с вас, знам, че вие ще бъдете пример за вашето поколение. Пример за това как нашият малък български народ със съвместни усилия може да направи нещо добро. Като начало  – най-ценното да спаси човешки живот. Благодаря ви от сърце.

Главен комисар Николай Николов връчи наградите на четиримата млади мъже в тържествена обстановка в РСПБЗН – Дупница, в присъствието на пожарникари, спасители, кмета на с. Усойка и медии.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене