Мирно шествие в Гърмен срещу ромите

Мирно шествие ще се проведе в Гърмен срещу ромите в 17,30 часа днес. Решението бе взето от Инициативния комитет, който бе създаден след уличната война, която спретнаха жители на ромския квартал „Кремиковци“ в събота срещу няколко българи в общинския център.

Проявата е поредният ни знак на несъгласие с постоянните кражби и набези от ромското население и множеството незаконни жилищни постройки в ромската махала, както и нелегално пребиваващите там, заяви председателят на комитета Иван Кременлиев. Бившият полицай е сред най-тежко пострадалите от ромската атака, след като се опитал да защити сина си Стойчо. Ударен бе в челото и медиците в Гоце Делчев зашиха раната му с 8 шева.

„Нямаме за цел да нагнетяваме напрежение. А само да напомним на държава и община, че очакваме конкретни действия от тях и да спазят закона – да съборят незаконните постройки в махалата и да изселят тези, които нямат адресна регистрация в нашата община“, каза още Кременлиев.

Шествието ще тръгне от площада пред кметството в Гърмен и ще стигне до отбивката за ромския квартал, където са разположени части на жандармерията. Намерението ни е да сме там до 22,00 часа и смятаме всеки ден да правим подобни шествия, за да не забравят ангажиментите си държава и община, допълни бившият полицай.мвр гърмен

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене