ВИДЕО: 30 години творческа дейност на популярния неврокопски художник Ники Маринов

дасдсадаСъс специална ретро изложба, неврокопчани отбелязаха 30-годишната творческа дейност, на популярният бохем, Ники Маринов който твори в областта на няколко изкуства. Картините на Маринов са с разнообразна техника с неподражаем стил и маниер. Художникът прославя културата не само на родният си край, но и на България по цял свят. Със самостоятелни или сборни изложби, творбите на Ники Маринов са експонирани и впечатлили познавачите на изобразителното изкуство в Полша, Германия, Украйна, САЩ, Испания и много други. В знак на признателност за особените заслуги на популяризиране на българската култура и популяризиране на общината у нас и по света, Кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов връчи почетния знак на общината.

Да почетат годишнината от творческата дейност на Художникът, поетът и скулпторът Ники Маринов, в залата на Домът на културата в Гоце Делчев бяха много приятели както от града, така и от цялата страна и чужбина, както и уникалният вокален дует Ана Боянова – Емил Калев. На изложбата бяха представени и творби на ученикът на Ники – Денис Бялк и творби от дърво взето от природата и с малка намеса превърнати в предмети на изкуството. Млади хора, рецитираха стихове от последната стихосбирка на Маринов, „Солта от солта на соленото“.

Ана Боянова – поет, музикант и издател на лиричните творби на Ники Маринов, заедно с вокалният си партньор, Емил Калев, поздравиха своя приятел и всички ценители на изкуството на Ники с няколко уникални, специално издирени за дуета старинни италиански и испански песни

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене