Гледайте БЕЗ ЦЕНЗУРА пълно виедо от посещението на министър Бъчварова и главният секретар на МВР в Гърмен! САМО В ТОП ПРЕСА!

мвр гърмен Близо четири часа и половина днес журналисти от местни и национални медии изнервени очакваха обещаната пресконференция. Поради голямото закъснение, взето бе решение, срещата с медиите да се състои на площада, заедно с протестиращите срещу своеволията на ромите от квартал „Кремиковци“ на село Гърмен, за което www.toppresa.com редовно и без цензура информира своите зрители и читатели. Да обсъдят какво да се предприеме за преустановяване на конфликта между цигани и българи в общината, днес в Гърмен бяха министърът на МВР, Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР, Георги Костов, областния управител Бисер Михайлов, началникът на РУП Гоце Делчев – Костадин Ковачев. На срещата в Гърмен присъстваха и четирима представители на протестиращите.  След повече от два часа разговори, преговарящите страни слязоха при хората на площада. Министър Бъчварова благодари за разбирането, че коригираха обратното позициониране на българския трибагреник символизиращо война. Да но обясненията на министърката, че нямало достатъчно много подадени жалби за циганските набези, че не могат да изселят семейства от незаконните им къщи ако те нямат друго място за живеене и че трябва да се помирят със съседите си цигани, нагнети гневът у местното население.

Жители на Марчево показаха документ от 2003 г., на собственик на земя върху която цигани са си построили незаконна къща е вкаран във владение и че самонастанилите са цигани в срок на едни месец трябва да напуснат имота, гласи документът. Да, ама не! Вече 12 години, властта няма воля да възстанови правото на собственика да ползва имота си. Кой тогава нарушава закона – само този който е завзел имота, или този, който няма воля да изпълни задълженията си законно да принуди нахалниците да го напуснат, питат се гражданите.

Абсолютно единично отговаряше и гл. секретар Георги Костов.

Срещата свърши, хората отговорни за реда в държавата си отидоха, но напрежението и опасността от ескалация на напрежението, дори от кървава вендета остана.

Да не допуснат утре сутринта по работните си места служителите в общинска администрация Гърмен с жива верига, се заканват протестиращите жители на община Гърмен

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене