За тях наистина си струва! Те имат нужда от 16 000 лв! Най-добрият европейски отбор, отборът на ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград заминава на световно състезание по английски език в Куала Лумпур

_thumb (1)

Да помогнем на умните деветокласници да прославят родината и родния ни град далеч зад граница, нека не ги спъват 16 хиляди лева!

16 000 лева са нужни на девет ученици от Езикова Гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, които са участници в престижното международно академично състезание на английски език – „World Scholar`s Cup“, за да заминат на престижно световно състезание. Печелейки над 30 купи и 130 медала, те станаха най-добрият европейски отбор на състезанията в Сингапур през юни, 2014 г., и в САЩ през ноември, 2014 г.

Сега умните деца на езикова гимназия Благоевград, са изправени пред ново предизвикателство. Класирайки се на 1 място през ноември в София, те си извоюваха правото да участват на световния кръг в Куала Лумпур, Малайзия в края на юни. Но за разлика от състезателите от другите страни, освен да се подготвят упорито за състезанието, те трябва сами да събират средствата, които са има нужни, за да отидат в Куала Лумпур. С големи усилия и помощта на ръководителката им Атина Лао, успяха да съберат над 5000 лева, но за целта са им нужни още 16 000 лева.

На 28 май (четвъртък) учениците ще организират Благотворително Dance Party, с цел да събиране на нужните им средства.

Благоевградчани, българи от близо и далеч! Те са изправени пред предизвикателството да станат световни шампиони, ние пред предизвикателството да ги изпратим както подобава. Защото за тях наистина си струва да протегнем ръка за помощ. Те са децата, с които би трябвало да се гордеем! И учениците, които разнасят славата на Благоевград и България зад граница. Българите са велик народ, в такива случаи ние сме свидетели на това как отваряте големите си сърца, за да помогнете. Нека го направим и сега. Да изпратим деветокласниците в Куала Лумпур. Каузата си струва!

Банковата сметка в лева, на която могат да се превеждат средства: ТБ „Инвестбанк” АД клон Благоевград, IBAN: BG66IORT80493100818400, BIC: IORTBGSF

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене