Борисов на аудиенция при Папа Франциск за 24 май

Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов и водена от него делегация ще посетят Държавата Ватикана и Италианската република на 23 и 24 май 2015 г. по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На 23 май премиерът Борисов ще бъде на аудиенция при Негово Светейшество Папа Франциск. Българският премиер ще се срещне и с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин. Същия ден премиерът Бойко Борисов ще поднесе венец пред паметника на Иван Вазов в Рим, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

На 24 май министър-председателят ще присъства на молебен в църквата „Свети Павел“ в Рим, където ще бъдат и представители на българската общност в Италия. Премиерът ще участва и в поклонение пред мощите на Св. Кирил в базиликата „Сан Клементе“.

Във водената от министър-председателя делегация участват министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на отбраната Николай Ненчев, както и народните представители Димитър Главчев, Явор Хайтов, Найден Зеленогорски, Борислав Борисов, Полина Карастоянова, Марияна Георгиева и Мариана Бояджиева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене