НХГ и VII СОУ спечелиха приза „Училище на годината – Благоевград 2015“

111742-Uchilishte-na-godinata-nagradi-00

Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и VІІ СОУ „Кузман Шапкарев” спечелиха приза „Училище на годината – Благоевград 2015“.

Учебните заведения бяха отличени на официална церемония вчера вечерта в в зала „Яворов“. Тържествената програма започна пред Съдебната палата в 18:00 часа, откъдето благоевградските ученици се включиха в тържествен парад на училищните знамена по главните улици на града.

Точно в 19:00 часа започна и официалната церемония по награждаването на тазгодишните победители. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи призовете в двете основни категории. „Училище на година Благоевград 2015“ в категория 1-7 клас отново стана VІІ СОУ „Кузман Шапкарев”. Във втората категория 8-12 клас първенец тази година е Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. Освен обявяването на училищата победители бяха наградени и десетки дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката в община Благоевград.

 

„Удовлетворен съм от това, което виждам във второто издание на конкурса. Виждаме как учители, ученици, родители участват в подготовката на децата и това се превръща в терен на знанието”, каза кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов при откриването на официалната церемония по награждаване на отличените учители, културни дейци и присъждане на приза „Училище на годината- Благоевград 2015”. Пред препълнената зала „Яворов”, кметът Камбитов благодари на учителите и най-вече на учениците за това, че са участвали пълноценно в състезанието. Той припомни поговорката, че знанието е съкровище, което никой не може да вземе и човек винаги го носи със себе си, за разлика от други неща и отново благодари и на учителите за подготовката и усилията, които полагат за израстването на децата.

„Всички участници в състезанието са победители”, категоричен бе кметът Камбитов. Той награди отличените директори и учители  на годината в категориите „Училища”, „Детски градини”, „Детски ясли”, категория „Културни дейци”, учители, дали своя принос за образованието през годините, ученици, спечелили първи места на Международни и Национални състезания, конкурси и олимпиади.

 

Освен градоначалникът Камбитов почетни грамоти на заслужили дейци връчиха и председателят на ОбС Благоевград Радослав Тасков, началникът на РИО Ивайло Златанов, директорът на Дирекция Култура към Община Благоевград Христина Шопова.

Церемонията по награждаване се проведе за втора поредна година под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов. След официалната част градоначалникът даде специален прием за дейците на културата, образованието и науката в зала “22 септември”.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене