Боби Ваклинов: Най-трудно връченият ми „Скункс“ е този на Бойко Борисов!

На BG MUSIC Festival 2019 се срещнахме и с Боби Кокера, известен вече повече с истинското си име Боби Ваклинов. Едно момче, което познавам от малък. Момче което вече е мъж и то в доста добра форма.

Боби, приятно ми е, че те виждам тук в Сандански, първо кажи как поддържаш добрата си фигура?

–  И на мен, Методи ми е приятно – с теб се познаваме от времето, когато бях на 13 години и в Благоевград правех първите си стъпки в рап музиката. Иначе за формата – не смятам, че съм в особено добра форма. Ходя поне 3 пъти седмично на фитнес, но откъм хранителния режим не съм достатъчно прецизен и затова все още не успявам да сваля корема и бузите – ха-ха-ха

Под клипа на „ОРИГАМИ“ четох, негативни коментари по твой адрес от рода: “Всеки вече е рапър дори Боби Ваклинов от Господари на Ефира”, “Whaat?? От кога Боби Ваклинов прави песни??”, „Тоя и певец ли ше става, бе?“. За мен лично това показва само невежеството на столичния тийнейджър, който си мисли, че София е България и че само там има рап. Плюят без да знаят, че ти имаш рап кариера преди да започнеш да се занимаваш с журналистика. И ако не се лъжа вече станаха 15-16 год. Какво помниш от първите си стъпки в рап музиката?

  С рап се занимавам от 13-годишен в родния ми Благоевград. Ти си човекът, който ми помогна в първите ми стъпки – ти все пак си доайенът на благоевградската рап сцена – когато през 2003 г. записах първата си песен „България над всичко“, която беше за един конкурс на Sniper records – лейбълът на ди-джей Станчо и Спенс. Впоследствие работих и с Almozz Niggaz – хардкор рап група от Благоевград и всички останали артисти покрай тях – Killer S, Exact, Sasho G, Belega, съжалявам, ако пропускам някой. Впоследствие се намерихме и с Blacky – с когото направихме доста съвместни песни и участия в Югозапада под името „Боби Кокера и Блеки“ – Боби Кокера беше моят рап псевдоним.

Какво стана с артистичния псевдоним „Кокера“?

– Започвайки работа в „Господари на ефира“ през 2009 г. се наложи да използвам истинското си име и така „Кокера“ отстъпи на Боби Ваклинов. „Кокера“ идваше от любимото ми тогава семейно куче, което беше кокер-шпаньол.

С какви очаквания дойде на BG MUSIC Festival 2019

Дойдох, за да представя една от последните си песни „Оригами“, която издадох в началото на годината и се радвам, че в публиката на фестивала видях момичета и момчета, които знаеха текста и пееха с мен….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене