Топ Преса: Скандално! Жалба до Адвокатска колегия – Благоевград, оспорва професионализма на благоевградската адвокатка Гергана Юрукова

61

Силвия СТОЯНОВА

Вергиния Андонова от Благоевград разказва за злоупотреби с доверие от страна на адвокат Гергана Юрукова. Госпожа Андонова казва, че вече е подала жалба до Адвокатска колегия-Благоевград от името на сина й Лозен Андонов, който е бил клиент на адвокат Юрукова. Обвиненията са много сериозни – от грешно написани жалби с невярно съдържание, до подвеждане на клиента още в самото начало при наемането й.

Ние се опитахме да се свържем с адв. Юрукова, за да потърсим нейната гледна точка и коментар по обвиненията, но Юрукова категорично отказа коментар.

– Какъв е случаят и за какво става въпрос?

– Аз ще говоря от името на сина си. Имам генерално пълномощно от него, така, че представлявам сина си. В началото на ноември 2014 г. синът ми посети кантората на адв. Гергана Юрукова, беше приет от нея, с желанието да го представлява пред ВКС по повод наши дела, които преминах не в добър смисъл за него. Беше ощетен тотално и затова реши да обжалва пред ВКС. Г-жа Юрукова му поиска документите, които стояха при нея около седмица, незнам колко ги е гледала, защото след това се оказа, че грешките, които допусна, по моя представа, явно тя не се е запознала добре с документите.

– От жалбата и документите, които вие предоставяте, става ясно, че решението е окончателно и тя няма какво да направи?

– Да, да! Тя каза, че съгласно това, което е прегледала – документите от Градски съд и Окръжен съд – майката е отвлякла детето, всичко е незаконно, че детето е отвлечено и ще направи така, че „много лесно ще го върне!” Това казваше на сина ми! Това са нейни думи! Много лесно в кавички, защото се оказа, че не е така!

Заплатихме си достойно, почтено, честно 1 150 лева, като това беше в началото на ноември 2014 г., искам да уточня. По настояване на сина ми, той много искаше да се пусне жалба до Министерство на правосъдието. Чрез Министерство на правосъдието да отиде за Хагската конвенция детето да бъде върнато. Тя не я беше пуснала. Потрудихме се да проверим в министерството входящия номер на тази жалба, чак април 2015 г., след няколкократното ходене на сина ми в нейния офис, тя вече пусна жалбата, но ноември 2014 г. вече беше взела парите за тази жалба! На всичко отгоре, когато прочетохме жалбата, първо тя не даваше тази жалба синът ми да я подпише, прочее, непрекъснато се криеше, днес съм там, утре – на друго място, синът ми нямаше достъп до нея… Тя не беше пуснала жалбата, но беше му взела парите – 350 лв. му взима още ноември 2014 г. когато най-после прочетохме жалбата, тя беше с тотално, как да се изразя, грешки, даже има посочени лица, които ние не познаваме! В нашата жалба има лица, които ние не познаваме!

– Тази жалба е направена въз основа на жалба на друг адвокат, по дело в което г-жа Юрукова всъщност е била ответник, т.е. получила се е нещо като копи-пейст на жалба на неин колега, където дори не са променени имената? И тази жалба е изпратена до Министерство на правосъдието?

– Не само, че са грешни имената, като започна от ЕГН-то, аз не знам чие е това ЕГН, не е на сина ми, не е ЕГН-то на внучето ми. На много места ЕГН-то на внучето ми е сбъркано. На ответницата също са сгрешени имената. От Лукиянова е станала Александрова или нещо такова.

– Това всъщност е фамилията на жената от предишнато дело?

– Да! Съществува някаква Зоя, която ние не познаваме! Явно госпожата не се е потрудила дори да смени имената! Тя го е преписала дефакто от компютъра си!

Отидох най-човешки в офиса й, тя отсъстваше, помолих секретарката да й предаде, че е сгрешила. Да върне поне парите, защото за нас това е документ с невярно съдържание. Това е документ до Министерството на правосъдието. Така не би го написала дори и чистачката на съда сигурно! Извинявам се, не искам да засегна никого, но… Това за мен не е адвокат! Според нашите представи, г-жа Гергана Юрукова не е добър адвокат, тя е добър психолог! Когато усети клиента, който стои срещу нея, тя просто кожата му дере, разбирате ли?! Кожата му дере! Тя не му помага по правните въпроси! Просто взема парите и после се крие! Вечно беше заета!

– Към днешна дата вие сте подали сигнал до Адвокатската колегия. Какво ви отговориха от там?

Чакаме в седемдневен срок тя да даде някакво обяснение. След това ще ни извикат, доколкото разбрах, ще има докладчик по този сигнал и не знаем още какъв ще бъде развоят на нещата. Надяваме се да е положителен резултатът за нас, защото мисля, че сме прави. Самата жалба до Министерството на правосъдието за нас е документ с невярно съдържание, което на г-жа Юрукова не й прави чест като адвокат с 15-20 години трудов стаж!

Заставам майчински! Аз съм изгубила един син, не желая и този да бъде унижаван, тя го унижаваше непрекъснато. При нея, в офиса й, непрекъснато стои мъжа й, те са силни, просто атакуват двамата! Той е винаги при нея! Подкрепя я, но докато вземат парите, после започват и двамата да се крият!

Според мен, пак повтарям, г-жа Юрукова не е добър адвокат, както тя се представя, тя е добър психолог. Умее, спрямо болката на клиента, да го „кръщава” един вид и да му дере кожата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене