За първи път! Кметът Камбитов даде прием за благоевградските абитуриенти, двама рожденици получиха таблети

Kambitov_abit-4
В навечерието на абитуриентските балове кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде тържествен прием за завършващите от Випуск 2015 в града. За първи път благоевградски кмет прави такъв жест към зрелостниците в общината и това бе оценено високо от цялата благоевградска общественост. Общи снимки, парад, музикална програма и подаръци бяха част от празничната вечер.
Д-р Камбитов поздрави абитуриентите и им пожела успешна реализация в живота. „От тук насетне едни отиват да учат, а други да работят. Имайте предвид че ученето не е самоцел, ценят се хора със знания и умения“, категоричен бе кметът. Той разказа на младите хора една поучителна притча за истинските стойности в живота и отправи призив към бъдещите студенти да не хабят сили за образованието си. На въпрос от медии какво мисли за заминаващите в чужбина, той отговори: „Няма нищо лошо в това децата ни да заминават, нека видят как е в чужбина, но да се завърнат, за да го приложат и тук“.
Завършващите от десетте училища в Благоевград се снимаха с д-р Камбитов, разговаряха на различни теми и се веселиха заедно. Коктейлът бе организиран на последния етаж на МОЛ Ларго, а абитуриентите посрещнати с изпълнения на Биг Бенд – Благоевград. Тържеството съвпадна с рождените дни на двама зрелостници – Елизабет от Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, и Даниел от Благоевградска професионална гимназия. Те бяха поздравени лично от кмета и получиха от него за подарък по един таблет. Всички присъстващи получиха значки с надпис „Аз обичам Благоевград – Випуск 2015“ с логото на Община Благоевград.
Тържеството беше наситено с много веселие и емоции. Ученици показаха музикалните си умения и с чудесни изпълнения поздравиха общинското ръководство, учителите и съучениците си. Нежни блусове и кръшни хора се редуваха през цялата вечер.
В края на приема абитуриентите призоваха управляващите да вземат пример от кмета Камбитов и да се срещат по-често с младите хора.
В тържеството, организирано за успешното завършване на Випуск 2015, заедно с д-р Камбитов бе и председателят на Общински съвет Радослав Тасков.

Kambitov_abit Kambitov_abit-2 Kambitov_abit-3 Kambitov_abit-5 Kambitov_abit-6 Kambitov_abit-7

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене