Къща горя в Благоевград, обгазен е 59-годишен клошар

94196-pojar-01

Обитавана от просяци и клошари къща горя рано тази сутрин в Благоевград, обгазен е 59-годишен мъж, съобщава БГНЕС. Към 4 часа тази сутрин е подаден сигнал за горяща къща на ул. „Славянска“ в Благоевград. Тя е отчуждена от собствениците й, в момента се обитава от скитници, които просят по улиците на Благоевград, както и клошари.

Горяла е стая на втория етаж на къщата, две пожарни са загасили огъня. Огнеборците са извадили от горящата стая 59-годишен клошар, руски гражданин. Той е бил обгазен от вдишвания дим, приет е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Юрий М. е отказал да диша кислород, предпочел е да проведе „дегазация“ на организма си, след като изпушил 5 цигари, дадени му от дежурните в СПО. След което е отведен в полицията да пише показания как се е запалил.

Вследствие на пожара е изгоряла дограмата на прозорците на стаята, обкованият с дървени летви таван и част от покривната конструкция. Изгоряла е и „покъщнината“ на скитниците – дюшеци, легло и всевъзможни боклуци, струпани в къщата. Тя не е изгоряла напълно, тъй като се намира на 300 метра от пожарната. Причините за пожара са в процес на изясняване.

В горялата къща се подслонява и просякът-милионер Калоян Тенев, който по документи се води собственик на няколко фирми. При възникване на пожара Калоян и приятелят му бързо се изнесли от горящия си дом.

E79 News; Снимки: Архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене