East 17 в Благоевград… Без Брайън и Тони!

East_17_BL

Тери и Джон от легендарната група East 17 ще пеят в Благоевград, двете последователни вечери на тазгодишната церемония по връчването на Годишни музикални награди на БГ радио 2015 г. и празника на града – 24 май.

East 17 е английска поп група от 1990-те. Групата е създадена през 1992 от Тони Мортимър, а името й идва от пощенския код на Уолтъмстоу.

East-17

През 1992 г. композиторът Тони Мортимър показва своите демо записи на гиганта в звукозаписния бизнес Лондон Рекърдс. Продуцентите се съгласяват да подпишат договор за албум само при едно условие — ако сформира група. Тогава никому известните Брайън Харви, Тери Колдуел и Джон Хенди са бивши съученици от източния лондонски квартал Уолтъмстоу. Те се съгласяват с идеята на Мортимър. Наричат се EAST 17 — на пощенския код на квартала, където са израснали.

Групата има нов вокалист! Името му е Блер Дрийлан /Blair Dreelan/. Блер има богата музикална история. Участвал е няколко пъти в английския вариант на X-Factor, бил е на турнета заедно с Peter Andre, а също е автор и на песни, като една от тях става хит номер 1 във Великобритания през 2010: Shout for England.

 Robbie Craig

Тери и Джон пристигат в България, като трио с Роби Крейг, който е новият член на групата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене