Парад на ретро автомобили дефилира в Благоевград

111549-retro-parad-blagoevgrad-2015-01

Над 50 ретро автомобила се включиха в XII-я ретро парад по поречието на Струма.  Стотици жители и гости на Благоевград изпълниха парк Бачиново, където бе първата спирка на ретропарада. Любителите на класическите возила имаха възможност да разгледат отблизо, да се снимат и да седнат в уникалните коли и мотоциклети.

Идеално поддържан и запазен „Мерцедес“ от 1932 година спечели купата на тазгодишното издание на ретропарада. Той е собственост на варненеца Николай Колев.

Голям успех за Благоевград е наградата при мотоциклетите. Купата бе връчена на собствениците на перфектно възстановен мотоциклет „БМВ“. Мотоциклетът модел R71 е произведен в заводите на нацистка Германия преди Втората световна война – през 1938 година. Както E79news писа през последните две години благоевградчанинът Генчо Георгиев, се зае с тежката задача да реставрира напълно мотоциклета и броени дни преди старта на парада той бе готов.

Голямо впечатление направи и огромния, дълъг 5,5 метра „Шевролет Импала“, произведен през 1959 година. Той е притежание на благоевградчанинът д-р Светлин Абаджиев.

Силен интерес предизвикаха и още няколко „Мерцедеса“, „Буик“, „Олдсмобил“.

В XII-я ретропарад имаше участниците от цялата страна. Всички се събраха в 10 часа в местността „Антените“ и влязоха заедно в областния град.

 

В 12.30 часа автомобилите отпътуваха за Симитли, за да им се порадват на площада и местните автоманиаци. След това колоната от ретро автомобили ще спре за час в Струмяни и ще финишира в 17 часа на площада в град Сандански.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене