Неврокопски бизнесмен, занимаващ се с транспортен бизнес, плати 3000 лева сметка за банкет на ДАИ -Благоевград, в луксозния комплекс Белите скали край Хаджидимово?!

43573579Превозвачът И. Пръков удари калема на даиджиите от благодарност, че камионите му не се пипат, а постоянно пътуват претоварени, жалват се колеги на транспортния бос!

Как се прави бизнес в държавните институции? Любимата тема на вестник Топ Преса, която от годи­ни дъвчем, водейки върла война с корупцията. Със сигурност може да се каже, че разследващите ни екипи са прекалено чувствителни, щом замирише на корупция и търговия с власт. Ето защо няма как да не реагираме на суперскандалната информа­ция, която попадна в поле­зрението на нашите екипи, разкриваща скандалната версия как инспекторите на цялата ДАИ (Държавната автомобилна инспекция) са яли и пили за сметка на из­вестен голям неврокопски бизнесмен. Разследващите екипи разполагат с извест­ни доказателства, че транс­портният бос от Гоце Делчев И. Пръков е платил близо 3000 лева за ядене и пиене на инспекторите от благо­дарност, че камионите му не се пипат по пътищата на Югозападна България. Ис­тина ли е това? Според наш източник, декларирал отговорно, въпросният банкет се е състоял в събота, на 2 май вечерта, като за удобство на компанията от ДАИ било осигурено и спането в хоте­ла на комплекса, което било също от джоба на Пръков и не включвало сметката от 3000 лева в салона. На масите Пръков ангажирал да има най-доброто което предлага заведението – от­брани питиета, прясна риба, агнешко и всичко, каквото пожелаят ревностните слу­жители на държавна запла­та. „Професионалистите“ от ДАИ яли и пили за сметка на транспортния бос, като му гарантирали, че никой няма да му пипа ками­оните с надпис „МАКСИМ“, защо­то били собстве­ност на бащата на Пръков, който се казвал така. В родния си град Пръкови са из­вестни като почте­ни и честни хора, известни и със своята скромност въпреки добро­то им финансово състояние. Колеги на фамилията и конкуренти твър­дят, че камионите им често пътуват претоварени, но видимо ДАИ си затварят очите, за което им се благодари на „Белите скали“. Това не е нещо ново за хората в бранша, на кои­то поискахме мнението – те категорично заявяват, че има подобна практика. Пи­сахме писмо за становище до националната агенция, откъдето ни обещаха да на­правят проверка по случая и да удостоверят достовер­ността на изнесената днес скандална версия. Успоред­но с това наш репортер се свърза и с И. Пръков, кой­то отказа какъвто и да е ко­ментар с думите, че имал на кого да дава изя­вления и това е… жена му. Разслед­ването ни по случая продъл­жава до разкриването на истината по темата, защото тя според нас ще покаже реалното лице на българска­та действителност и как се прави бизнес с държавен пост, как се прави бизнес в тайно съдружие с държава­та. Паметливите припомнят, че братът на И. Пръков – Борислав, е бивш лидер на РЗС за града и региона, кое­то нищо чудно да има връз­ка с топлата им дейност с институциите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене