Лидерът на ГС ЕКИП – Благоевград, проговори пред Топ ПРЕСА: Не се чувствам политически труп!

photo_verybig_692192

На пресконференция Владимир Елезов обяви кандидатурата си за кандидат-кмет на Благоевград. В битката наесен той ще влезе отново с подкрепата на ГС „ЕКИП“, които ще подготвят скоро и листата си за общински съветници. Елезов заяви, че тръгва уверен напред, заради доверието и подкрепата на цялото сдружение. Все още не е готова програмата им за управление, но до началото на лятото Елезов увери, че ще бъде. Това, което сподели за нея е, че тя отново ще припокрие част от тази, с която бяха на миналите избори.

Той отбеляза и факта, че все още не са водили преговори с други партии, но са отворени към такива. Владимир Елезов увери, че е готов за битката и независимо от ударите под кръста, които очаква, той ще се бори за едно по-добро развитие на Благоевград. Като коректна обективна медия, потърсихме господин Елезов за да чуем и неговата страна почака наречената кандидатура и упреците по него.

– Г-н Елезов, с какви очаквания тръгвате в предизборната битка тази година?

– Тръгваме с очакването да я спечелим, естествено. Ние винаги сме били с целите гражданите да поемат управлението на Община Благоевград и като гражданско сдружение предлагаме моята кандидатура на благоевградската общественост.

– Повече ли сте амбициран от предния път и по-високи цели ли си поставяте от тогава?

– Целите и тогава, и сега са еднакви. Преди малко ги казах. По-амбициран, не мога да кажа, тъй като и миналия мандат бяхме достатъчно амбицирани, мога да кажа, че сме по-трезви и по-опитни този път.

– През последните 4 години удовлетворява ли ви управлението на Благоевград и какво ще промените, откъде ще започнете, ако спечелите изборите?

– Фактът, че се предлага моята кандидатура и Гражданско сдружение „ЕКИП“ като алтернатива, значи, че не ни удовлетворява управлението, макар то да има и своите положителни страни. В програмата, която се пише в момента, наблягаме на подобряване на икономическата среда, създаване на заетост и привличане на инвеститори и по-добро отношение към малкия, средния и големия бизнес.

– Кога ще бъде готова листата с общинските съветници, които ще бъдат към ГС „ЕКИП”?

– Тя в главата ми е почти готова, но предполагам, че като подредба и като лица, които ще покажем на благоевградската общественост, до края на пролетта мисля, че това ще бъде изяснено.

– Споменахте, че ще има млади хора, ще видим ли пак някои, които присъстваха и предишния път? Има ли утвърдени хора, на които ще заложите и този път? m – Тези, които със сигурност ще видим на този етап, са хора, които са нови, които не са присъствали не само в нашата, а в нито една листа за общински съветници до момента. Това са хора, специалисти в своите области, познати в средите, в които работят и живеят, ангажирани към общността благоевградчани.

– Как реагирате на определението „политически труп“?

– Смея се. Всеки който ме познава, знае, че съм широко скроен и подобни провокации

не биха ме разконцентрирали. Вие неведнъж писахте не добри неща за мен, дори „некролог“ ми извадихте, което беше прекалено – все пак аз имам и близки хора. Но това е политиката в България. Колкото и да не ми се иска приемам и политическата, и медийната реалност.

– В този ред на мисли очаквате ли битката да бъде по-труд-на от миналия път, очаквате ли удари под кръста, очаквате ли да има неща, които да ви разочароват, в чисто човешки план?

– Очаквам, разбира се. Никога битка за областен град като Благоевград не може да бъде лесна. Не очаквам и този път да е по-различно. За ударите под кръста – мисля, че вече съм свикнал и очаквам те да продължат, дори и от вашите страници. Както виждате обаче, аз уважавам Вас и вашата медия, независимо че участвате в той бой под кръста. Вярвам в мъдростта на благоевградските избиратели. Те най-добре ще отсеят истината от платената провокация, долната лъжа и клевета…    *

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене