С емоционално тържество ПГИТ „Проф. д.р Асен Златаров в Петрич изпрати 106 зрелостници

_thumb

Елитната гимназия по икономика и туризъм „Проф.д.р Асен Златаров” в Петрич изпрати днес с тържество своите 106 зрелостници от вируск 2015 г. От тях има 19 пълни отличници, които са гордостта на училището призна в словото си директорът, инж. Светла Данаилова.

”Те са випускът, който утвърди училището с успехите си. И училище на успехите и национални първенци.”, изтъкна пред присъстващите директорът, като допълни, че всички правени през последните три години кетъринги, са били именно от класа по готварство от този випуск. Инж.Данаилова каза, че това е сред най-силният випуск ,който е имала гимназията.

Сред тях има ученик –зрелостник, който е класиран на Национален кръг с разработка на тема с бизнес значение. Кметът на румънския град Миовени, който е побратимен на Петрич е изразил желанието си ученици от випуска да гостуват по негова покана и покажат майсторството си в овладяването на готвене на български национални гозби.

”Това е признание за нашите ученици.”, изтъкна още Данаилова. Тя припомни и, че зрелостниците от випуск 2015 година стоят в основата на организаране на много благотворителни инициативи. Иначе тържеството стартира с химна на България и посрещане на училищното знаме. Раздялата с любимите си учители премина много емоционално.

Венци Методиев

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене