Летни температури през февруари

минзухари

Днес ще остане топло за февруари. Ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България – умерен. Максимални температури – между 15° и 20°, в крайните югозападни райони до 21°.

По-ниски, до 8°-10°, ще останат дневните температури покрай река Дунав, където има снежна покривка, а и вятърът в западната и централната част от българския участък временно ще бъде от североизток.

За Благоевград максималната температура днес ще е 18°, а минималната 4°, за Банско 18°/5°, Разлог 19°/5°, Дупница 17°/4°, Кюстендил 18°/2°, Перник 16°/5°, Гоце Делчев 19°/8°, Сандански 21°/9° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 18°, а минималните до 5°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще бъде без особена промяна – близко, но малко по-ниско от средното за февруари.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, над Рило-Родопската област и средна облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад и отново ще се усили, по високите части – силен и бурен. Топло за февруари, с максимална температура на 1200 метра – около 12°, на 2000 метра: 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. И там ще има разкъсана висока облачност. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад – ще бъде до умерен. Максимални температури по крайбрежието – между 15° и 19°. Температурата на морската вода е 4°-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене