Захарен бос от Благоевград купува хотел „Св. Георги Победоносец“ на ВМРО лидера Г. Васев в Банско

_thumb

сн. bookinbulgaria.bg

Бизнесмен, собственик на борса за продажба на захар и захарни изделия от Благоевград купува семейния хотел на ВМРО лидера в Благоевград Георги Васев в Банско. Кокетното хотелче „Св. Георги Победоносец“, е обект на сделка за над 300 хиляди лева.

Сделката, е на финалната права, остават довършителни процедури по оформяне на новата собственост на хотела. Васев обяви хотела си за продажба още миналата година, след като с години не успя да се пребори със сериозната конкуренция в курортния град, където гъмжи от луксозни хотели с всякакви екстри. Кризата се отрази сериозно на бизнеса на войводата Васев, които освен хотелът имаше и магазин за фаянс и строителни материали. Миналата година Георги Васев стана и съдружник в изграждането на СПА хотела в банята в Благоевград, заедно с бизнесмена Христо Ковачки и Г. Шимбов. Вероятно ангажиментите около грандиозния им проект в центъра на Благоевград са засилили намерението му да се освободи от хотелчето в Банско и вложи и средствата си и усилията си в новия облик на градската баня, където е изграден модерен хотел, ресторант, СПА център с минерална вода, фитнес и още куп екстри за жителите на града.

Новият собственик на хотела е с успешен бизнес повече от 10 години управлява най-мощната борса за захарни изделия на територията на областния център.

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене