Местния печат

печат

„Струма“

Комуна опъна сламена шатра до Рилци, ядат лимец, добиват ток от слънцето

3-ма българи и един чех издигнаха уникално селище в покрайнините на благоевградското село Рилци, където си добиват ток от слънчеви панели, черпят вода от ръчно издълбан бунар, отопляват се с по едно късче дърво от стара палета на ден, хранят се с лимец и зеленчуци, които сами отглеждат, и организират акции по садене на дръвчета от семена.

 

Змия ухапа мъж от Логодаш, с посинял крак приет в реанимация

Мъж, ухапан от змия, е приет по спешност в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът с Ф. Бакалски станал вчера около 16:00 часа в землището на благоевградското село Логодаш.

 

3-ма с изгаряния при варене на ракия в Покровник

Трима мъже са с изгаряния, получени след инцидент при варене на ракия в Покровник. Най-тежко е пострадал 69-годишният С. Вакашински от Благоевград, който е с изгаряния по краката, гърдите, корема и лицето, по спешност след лекарски преглед и консултация и анестезиолог в МБАЛ – Благоевград е транспортиран за клиниката по изгаряния в „Пирогов“.

 

Личното „Пежо“ и служебното „Ауди“ на 19-г. монтьор изпепелени пред дома му

Два автомобила – „Пежо 206“ и „Ауди 80“, горяха около 3 часа след полунощ в санданското село Ново Делчево.

 

 

„Вяра“

Читателите ни пишат: Бизнес дамата от Долна баня Илина Цветкова:  Кметът Владимир Джамбазов блокира работата на фирмата ми, оставя 40 работници на улица, със снаха си Никол-Ивелина искат да сложат ръка на концесията за минералната вода

„40 работници от фирмата ми „Стил” АД се вливат в армията на безработните и единствената причина за това е кметът на Долна баня Владимир Джамбазов. С административни хватки и фалшиви документи Владимир Джамбазов опита да ми отнеме четири сгради и след 7-годишна битка го победих в съда. Сега си отмъщава, като възпрепятства водовземането от река Марица и спира дейността на фирмата.” Това съобщи разстроена собственичката на пресевна инсталация в Долна баня Илина Цветкова.

 

Кметът Тотев се изкушил за 4-ти мандат, общинари: Дилемата му е той или племенникът му Младен Тимчев

Кметът на Сандански Андон Тотев започна да се блазни за 4-ти мандат, довериха запознати източници от общинската админисрация. Първоначално Тотев готвеше стола си за племенника си Младен Тимчев, който в момента е заместник-кмет, но с приближаването на изборите идеята да запази кормилото на общината му се виждала доста по-привлекателна, разказаха негови подчинени.

 

Бившият шеф на „Гражданска защита” Любомир Георгиев: Пътни знаци като ножове са монтирани до старата поликлиника в Дупница, може да убият някого, но кметът Чимев нехае

Бившият шеф на „Гражданска защита” Любомир Георгиев алармира за опасни пътни знаци в Дупница, които са монтирани по начин, който създава предпоставка за инциденти. Самият той си е цепнал главата на един такъв знак на Наковия мост. Георгиев посочи, че опасни знаци има още при Младежкия дом и при старата поликлиника.

 

Община Кюстендил вади на показ приватизационни сделки с 13-годишна давност, кметът Паунов: Няма да позволя 2-ма души с един леген пред Чифте баня да решават съдбата на града, партиите да не ми се месят

Заради спекулациите около бъдещата приватизация на един от общинските обекти кметът на Кюстендил Петър Паунов ще предоставя всяка седмица данни за приватизационна сделка, извършена в неговия мандат досега, и по една сделка, извършена в периода 1995-2008 г. “Така нашите съграждани ще могат да преценят 47 кюстендилски предприятия и обекта дали са били приватизирани, или разграбени, преди да влезе екипът, на който е гласувал доверие кюстендилският гражданин. Сега излиза така, че привличането на инвеститори е бедствие за Кюстендил. Оказа се, че двама души с един леген ще решават съдбата на 70 000 град с 8000-хилядолетна история.

 

Димитър Терзийски на гости в редакцията на „Вяра”: Майката на пребитата Моника Георгиева – Румяна, ми поиска пари, преди 2 седмици тя пази същото болнично след побой от мъж

 

„Нямам представа защо д-р Людмил Стоянов е изписал преждевременно пребитата ученичка от спортното училище – 17-годишната Моника Георгиева. Шокиран съм от твърденията на Моника, майка й Румяна и дядо й Йордан Борисов, че кметът на Шишковци Климент Терзийски е носил провизии и пари на колегата и минути по-късно той е изписал момичето. Лично ще направя проверка и ще изляза с изявление по случая, но това няма да стане в рамките на един работен ден”, това заяви управителят на МБАЛ „Д-р Никола Василиев” д-р Александър Величков. Той добави, че състоянието на Моника е добро и че твърденията за лекарска небрежност са силно преувеличени.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене