Край на тапите по Е-79 при Благоевград, пускат новите мостове

72084-632x358

 

Вижда се краят на заобикалянията на ГП Е-79 край Благоевград, причиняващи „тапи“ при интензивния трафик през почивните дни, предаде БГНЕС.

Двете места, на които заради строителството на ЛОТ-2 на АМ „Струма“ бе въведена временна организация на движението чрез заобикаляния, са при двата тунела след разклона за Рилския манастир и при отбивката за село Бараково в посока Благоевград. На тези две места миналата година настилката на Е-79 бе премахната, за да бъдат изградени мостове, заради което бе въведено заобикаляне. При тях поради рязкото падане на скоростта се образуваха тапи.

Днес двата новоизградени мостове, под които ще мине трасето на ЛОТ-2, свързващ Дупница с Благоевград, бяха асфалтирани. Старото трасе на Е-79, което е подновено с горепосочените мостове, ще остане да се ползва и след пускането на автомагистралата за пътуващите в посока Кочериново, Рила и Рилски манастир.

Очаква се движението по новите мостове да бъде пуснато до края на месеца, преди началото на летния сезон.

ГП Е-79 е основната пътна артерия в посока Гърция и Бяло море, където българите предпочитат да летуват. А пускът на АМ „Струма“ между Дупница и Благоевград трябва да бъде завършен до края на м. октомври.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене