Трети фестивал „ТАРА-РА БУМБИЯ“ започна в Благоевград и предизвика невероятен интерес

T_Fest

Трети Театрален фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ” разтърси вчера Благоевград и насити с емоции възторжената публика, събрала се в центъра на града.
Територията за млад театър започна в 19:00 часа със спектакъла на випуск 2014 от НАТФИЗ „ЖЕНСКА УПРАВИЯ“ на голяма сцена на Драматичен театър „Н.Вапцаров“. Препълнената зала аплодира младите театрали и остана възхитена от силния старт на „ТАРА-РА-БУМБИЯ”. Kметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков и София Янчева – секретар на Община Благоевград, също бяха сред публиката.
Д-р Камбитов поздрави от сцената директора на фестивала „ТАРА-РА-БУМБИЯ” Явор Веселинов, организаторите и благоевградската публика, която за пореден път доказва, че Благоевград е достоен и ще се бори за титлата „Културна столица на Югозападна България“.
„Младият театрален дух намери дома си и това е Благоевград“ – подчерта кмета Камбитов.
Празничното настроение се пренесе на пространството пред Драматичния театър, където Театър на огъня и сенките FIRETER отведе публиката в един невероятен приказен свят. Малки и големи бързаха да се докоснат до магията на актьорите, а след това и да се снимат за спомен с атрактивните изпълнители.
Първата вечер на фестивала „ТАРА-РА-БУМБИЯ” продължи с театрална джаз импровизация JAZZ&JOKES, в която Цвети Даскалова, Тео Елмазов, Пламен Пеев и джазмените Васил Пармаков и Веселин Веселинов – ЕКО умело съчетаха музиката със свежи скечове.
Тази вечер, 13 май (сряда), театралният фестивал продължава в 18:00 часа на Камерна сцена с представлението „Филоктет“ на Театрална работилница „Сфумато“, а от 20:00 часа на Голяма сцена Театър „Реплика“ ще представи постановката „Животът се получи‘ от Павел Пряжко.

  T_Fest-5T_Fest-2T_Fest-3T_Fest-4

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене