Избират председател на Общински съвет Дупница

photo_verybig_1429349

Председателят на ОбС Дупница Костадин Костадинов подаде оставка. Оставката си Костадин Костадинов депозира ден преди заседанието на ОбС. Тя не се гласува-автоматично се смята, че той вече не е председател на ОбС. Мотивът е в приетия от общинските съветници ротационен принцип и декларираното от групата на БСП, да поемат оставащата част от мандата. Заседанието на 8 май ще се ръководи от зам.председателят Силвия Овчарченска.
„Ще внеса докладна и за избор на нов председател на местният парламент“, заяви Костадинов. Той допълни, че според него ротационния принцип не е добро решение.
Костадин Костадинов оцени работата си през изминалите няколко месеца като добра. Още при избирането му за председател на мини парламента той декларира, че ще работи по три основни приоритета финансовото състояние на общината, подобряване работата на ОбС и комисиите към него и подобряване работата на общинските дружества.
По отношение на първия заяви, че се е съсредоточил върху бюджет 2015 година. До този момент не е получил антикризисната програма на община Дупница, нещо, което е изискал от зам.кмета Олга Китанова. „Не срещнах разбиране и подкрепа от страна на кметският екип“ заяви Костадинов.
По втория и третия заяви, че няма от какво да се срамува. Комисиите са били преструктурирани, работата им е подобрена, в този мандат за първи път са присъствали граждани и заинтересовани лица, що се отнася до общинските дружества това, което е направено в иначе тежкото за повечето дружества, финансово състояние е, че са анализирани проблемите и са очертани възможности за решаването им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене