Над 450 човека за „Омайна нощ” на Велко Кънев на откриването на Независим театър Театърът предизвиква носителите на „ИКАР” 2015 на общо представление на сцената си

Atanas Atanasov-Slav Boychev-Todor Dimitrov

7 май 2015, София – Независим театър отвори врати навръх националния празник 6-ти май под бурните аплауси на почитатели на актьорското изкуство и парчетата на Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет. Началото на театъра беше поставено със спектакъла „Омайна нощ” с режисьор Велко Кънев и брилянтната игра на Мария Сапунджиева, Асен Блатечки и Юрий Ангелов. Залата със четиристотин места се оказа малка за всички желаещи да гледат своите любимци и да отпразнуват откриването на най-новия дом на театъра в София.

Началото на вечерта поставиха основателят на МОНТФИЗ и директор на театъра Слав Бойчев, Тодор Димитров заместник директор на Независим театър и актьорът Атанас Атанасов, който е част от театралния художествен съвет. Тримата обявиха началото и на още едно смело предизвикателство, което отправиха към своите колеги, носители на наградата на Съюза на артистите „ИКАР” 2015.  Носителката на престижното отличие за най-добър драматургичен текст Елена Алексиева  беше предизвикана да напише пиеса за спечелилите награда за водеща женска и мъжка роля, съответно Ана Вълчанова и Марин Янев, спечелилите „ИКАР” за поддържаща мъжка и женска роля – Юлиян Вергов и Елена Телбис, наградената за дебют Кристиана Ценкова и актьорът Никола Анастасов, който беше отличен за цялостен принос към българското театрално изкуство. За да бъде пълна изненадата, спектакълът трябва да бъде реализиран под режисурата на колегата Марий Росен, награден през 2015 за режисура, на сцената на Независим театър, който поема ангажимента да реализира представлението в рамките на следващия театрален сезон.

Asen Blatechki

„Отправяме това предизвикателство, защото искаме да видим на една сцена всички носители на престижното отличие „ИКАР” 2015 в един спектакъл, чийто текст е специално писан за тях”, коментира Слав Бойчев, директор на Независим театър.

Fahradin Fahradinov

Част от откриването станаха и актьори, които скоро ще могат да бъдат гледани на сцената на Независим театър, като Карла Рахал и Радина Думанян, както и Милена Маркова, Фахрадин Фахрадинов, Георги Михалков, Боряна Братоева и други, които дойдоха да отбележат началото на смелото начинание. За настроението на всички гости се погрижиха суинг триото Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет, които изпълниха парчето от албума си Cradle of Love, който беше представен само преди броени дни.

Maria Sapundjieva-Asen Blatechki

Програмата на театъра продължава със спектакъла „Чиста къща” с участието на Радина Думанян, който ще се играе днес, 7-ми май от 20.00 часа, и „Моли Суини” със Мария Сапунджиева, Тодор Близнаков и Стефан Иванов на 9-ти май от 20.00 часа, както и премиерата на мюзикъла „Грозното пате” с участието на Поли Генова и Ненчо Балабанов на 9-ти май от 11.00 часа.

Билети за Независим театър могат да бъдат закупени онлайн на www.intheatre.bg  , на касата на театъра на ул. „Върбица” 12, в мрежата на Eventim и на ул. „Г. С. Раковски” 125, в уиски бар Caldo.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене