Стотици се включиха в колоездачна обиколка в Благоевград

71401-632x358

Над 400 души се включиха в колоездачна обиколка, която премина под надслов „Спорт – бъди независим” в Благоевград. Тя стартира от площад „Георги Измирлиев” пред Американския университет в България. Колоездачите продължиха по бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, бул. „Св. Димитър Солунски“ ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Христо Силянов“ (Джамията), ул. „Митрополит Борис“ и финишираха на пл. „Георги Измирлиев“.

Колоната от колоездачи бе подведена от зам.-кмета на Благоевград Антоанета Робева. Целта на инициативата е да се стимулира обществеността да спортува и да се популяризира колоезденето не само като спорт, но и като начин за придвижване.

Обиколката на Благоевград е част от съпътстващите събития по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема „Децата и безопасността на движението по пътищата“ с официално лого „Спаси живота на децата“.

Седмицата е в изпълнение на Резолюция от 10 април 2014 г. на Общото събрание на ООН за „Подобряване глобалната безопасност по пътищата“. Организатори на събитието са Община Благоевград, Регионален инспекторат на образованието , Общински съвет по наркотични вещества, Младежки общински съвет по наркотични вещества и Сдружение.

 

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене