Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и Министъра на земеделието и храните г-жа Десислава Танева направиха първа копка на проект за подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог

DSC_3333Стойността на ремонтните дейности е 5 859 175 лева и се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

Министър Танева подчерта, че кметът на община Разлог и неговия екип са изключително активни и успешни в работата си по проекти с европейско финансиране и към момента изпълняват 3 проекта на обща стойност 16 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони.

Инж. Герчев коментира конкретните ползи за населението от община Разлог при реализиране на проекта.

Обект на инвестиция по проект „Подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог” е реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина приблизително 8 км. С изпълнението на проекта ще се създадат условия за велосипедно движение, засилване на взаимодействието между съседните населени места и повишаване на мобилността на населението. Трайно ще бъде подобрена мобилността на жителите на Горно Драглище, Долно Драглище и Добърско, ще се създаде безопасна връзка между Разлог и с. Баня. Основна дейност по проекта е и реконструкция на над 4 км на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище  и с. Долно Драглище, с което ще се подобрят водоснабдителни услуги на 1587 души. Основана цел е да се намали загубата по водопроводната мрежа, респективно съхранени природни ресурси и повишено качество на подаваната питейна вода.

DSC_3264

DSC_3348 DSC_3227

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене