Бърза реакция, след пореден вандалски акт: Двама бяха задържани, след като изпочупиха отново чадърите в центъра на Благоевград

Chadari_BL

Пореден вандалски акт събуди Благоевград. Красивите чадъри по улица „Тодор Александров” отново станаха обект на посегателство. Щетите са на стойност около 500 лв.
В събота сутрин, около 5:30 часа двама студенти от Американския университет в града , след дискотека са посегнали върху общинската собственост. След бързата реакция на полицията и общинска охрана, В. Сергеевич от Русия и А. Артем от Казахстан са задържани. Снети са им обяснения. Следовател от полицията е докладвал на Кирил Манов, „Охрана и обществен ред” в община Благоевград, че в най- кратки срокове, вандалите ще заплатят щетите.
Припомняме, че само преди дни бяха обърнати кашпите на моста, който води към Младежки дом и бяха унищожени цветята, които общината е засадила в кампанията по облагородяване на града.

Призоваваме жителите и гостите на Благоевград към отговорно поведение спрямо общинското имущество, както и да сигнализират на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината 073/ 88 44 34 при нередности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене