Обвиняема за купуване на гласове и държане на коноп в Микрево, община Струмяни, е предадена на съд, съобщиха от прокуратурата

Обвинителен акт по дело за даване на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателно право в полза на определен кандидат по време на местните избори, както и за незаконно държане на наркотици, е внесла Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански. Това съобщиха от прокуратурата.

Както БТА писа, обвиняемата беше задържана с постановление на прокурор за 72 часа в средата на октомври миналата година, а случаят е от края на септември.

В съобщението от прокуратурата посочват, че обвиняемата Л.Б. се е срещнала с шестима жители от село Микрево, с които се е познавала. Всички те са имали нужда от подмяна на личните си карти поради различни причини – повреден, изгубен или изтекъл срок на валидност на документа. Тя им предложила съдействие за издаване на нови, като това включвало транспорт до Сандански, попълване на документи и заплащане на такси. В замяна поискала от тях на предстоящите местни избори на 29 октомври да гласуват за определени кандидати. Всички те се съгласили с условието.

В хода на започнатото досъдебно производство при условията на неотложност и при проведеното претърсване в дома на Л.Б. в Микрево, била открита марихуана, информират от прокуратурата. Обвиняемата е била привлечена към наказателна отговорност. Предстои делото да продължи в съда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене