Нова медицинска технология въвежда частната болница в Дупница

Dupnica_Bolnica

МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003” – Дупница въведе нова апаратура за лечение на урологични заболявания. Апаратурата е за лапароскопски интервенции, основно в областта на урологията. Болницата лекува пациенти от цялата страна, най-вече Югозападна България. След, като зае едно от водещите места в акушерството и гинекологията, в хемодиализата, сега погледите са насочени в урологията.
Днес Топ Преса се срещна с д-р Евгени Иванов – зав.урологично отделение.

REVOLIX – DUO

Д-р Евгени Иванов е завършил Медицинска академия – София през 1991г., като от 1992 до 1998г. специализира „Урология” в „Пирогов”. Специализирал е също и в чужбина.
В МБАЛ ”Св. Иван Рилски – 2003” ООД работи от 2005г. През своята кариера е лекувал повече от 5000 пациенти, доста от тях оперативно.

REVOLIX – DUO_2

Д-р Иванов, какви функции изпълнява и за какво служи зеления лазер?
Зеления лазер е технология, която отдавна се използва в Европа. Тази технология се утвърди в урологията, поради възможността за извършване на безкръвни операции. Такива операции се прилагат при простатната жлеза, тумори на пикочните пътища, стриктури на уретрата, разрушаване на камъни в пикочните пътища и други. Нивото на тази апаратура се подобрява и повишава непрекъснато. В момента ние разполагаме с апарат от най – ново поколение, без аналог в Югозападна България. Апарата се казва REVOLIX – DUO. Представлява комбинация от два отделни лазера – тулиум и холмиум.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене