Община Кюстендил в международен проект срещу отпадането от училище

Община Кюстендил
С “Shool stil plays”- “Училището все още е в играта” по програма”Учене през целия живот” в община Кюстендил ще противодействат за отпадането на ученици от училище, дейностите ще допринесат за дефинирането на национални и европейски политики и стратегии за борба с преждевременното напускане на училище, както и до повишаването на равнището на образование.

Проектът е един от четирите финансирани на европейско равнище и е възможен благодарение на партньорството междуПровинция Перуджа в Италия с организации и изследователски центрове от Италия, България, Испания и Полша. Борбата за предотвратяване и намаляване на преждевремнното напускане на училище ще става чрез експериментално въвеждане на дейности на ниво образователни политики, провеждане на научни изследвания,обучения, мониторинг и оценяване,фокусирани върху житейските компетентности. Ще бъде изработен изследоват

елски доклад на отпадналите от училище деца в участващите страни, ще има трансфер на нови учебни програми,съдържание и методи към учителите – чрез създаване на наръчници.Проектът е на обща стойност 865 519 евро, съфинансирането от страна на Община Кюстендил е в размер на 4 608 евро. Той се изпълнява отОбщина Кюстендил съвместно с Провинция Перуджа, Италия и е за насърчаване и създаване на контакти между системата на образованието и младежкото население на възраст от 11 до 18 години.На заседанието на Общински съвет – Кюстендил, проведено на 30 април,съветниците одобриха  съфинансирането по проекта от страна на Община Кюстендил.

 

www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене