Супер скандално ВИДЕО! Бой и обиди на протеста срещу спирането на минералната вода в Огняново! потресаващи кадри само в Топ Преса!!!

65Жители на селата Марчево и Огняново, община Гърмен, излязоха на протест срещу спирането на минералната вода по питейния водопровод и блокираха пътя, свързващ двете села.

Причината за преустановяване на подаването на минерална вода за питейно-битови нужди е в резултат от изследване на Районната здравна инспекция в Благоевград, което показва наличие на арсен във водата.

С оглед на това инспекцията е направила предписание на ВиК Благоевград да уведоми населението за проблема, както и до 29-и април да осигури захранване с качествена питейна вода. Служители на водното дружество днес трябва да превключат мрежата на двете села към група “Туфча”, водата от която минава през пречиствателната станция в Гоце Делчев.

Въпреки недоволството на хората, този проблем, който е от осем години, трябва да бъде решен, заяви управителят на ВиК, инж. Росица Димитрова. Длъжни сме да спазваме наредба 9 и регламент на ЕС за осигуряване на качествена питейна вода, допълни тя. Досега хората от село Марчево и част от село Огняново нямаха друга вода за питейно-битови нужди освен минералната, която не е годна за пиене. Тя се използва предимно за здравни цели в хотелите и санаториумите в района и се отдава от Община Гърмен чрез разрешителни за ползване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене