Само в Топ Преса – Пълен запис на пресконференцията по повод предстоящите награди на БГ радио

Press_BG_Radio

Кметът Камбитов: БГ Радио избра за 3-та поредна година Благоевград за домакин на годишните си музикални награди

Кметът д-р Атанас Камбитов обяви на специална пресконференция днес – Благоевград ще бъде домакин на концерта за годишните музикални награди на БГ Радио 2015 на 23-ти май. При откриването кметът Камбитов побърза да благодари на екипа на БГ Радио за доверието и добрата работа. „Миналата година логото беше „Харесвам Благоевград“, по тази логика, тази година ще трябва да бъде „Обичам Благоевград““, пошегува се кметът. Той не пропусна да отбележи, че на предишните два концерта са присъствали над 18 000 души.
В ролята на водещ на 13-тите годишни награди ще влезе известният поп изпълнител Рафи. „Правя дебют като водещ. Освен радост това е и огромна отговорност. За мен БГ Радио е институция. Това е единственото радио на което ние българските изпълнители можем да се облегнем и то не само медийно. БГ Радио е нашият гръб.“ – сподели първият победител в музикалното предаване за таланти – X factor. Рафи заяви още, че често ще му се налага да пътува до Благоевград за организационните дейности по концерта.
Организаторите оставиха и доста неща за изненада, но издадоха за най-иновативното тази година – концертът ще се проведе на две сцени – Благоевград и Бургас. Самият водещ ще бъде на сцената на Благоевград – градът домакин. „Двата града ще бъдат свързани с видеотунел. Тази година ще разчитаме и на нов по-млад режисьор Евгени Тодоров“, разкри Атанас Генов. На пресконференцията присъстваха още директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Благоевград Христина Шопова,режисьорът Светльо Иванов и пиарът на БГ Радио Деница Славова.
„За пореден път едно от най-големите музикални събития в България ще гостува на Благоевград, което означава, че се сработваме добре с Община Благоевград, но и че публиката ни иска. Тя е невероятна! Концертите ни имат освен развлекателна цел и образователна, борейки се с други стилове“, заяви на пресконференцията генералният директор на БГ Радио Николай Янковичин.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене