Феерия от красота и ритми в Гоце Делчев: Празник на танца, самодейци мериха сили в красив спектакъл

_thumb (3)

Кметът Москов дари с плакети участниците с уверението, че този празник на българщината ще продължи

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета 1865” организираха за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца 29 април.

В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се е превърнало в традиция. Всяка година, самодейни танцови състави от целия район показват своите умения и се веселят заедно в името на танца. Тази година, събитието бе още по-празнично, тъй като в него се включиха 300 участници от цялата страна – Банкя, Пазарджик, София, Девин, Велинград, Нови Искър, Костенец, Разлог, Гърмен и домакините от Гоце Делчев, както и фолклорен състав от град Кичево, Република Македония. Програмата започна с шествие от площад „Гоце Делчев“ до площад „Македония“, което създаде неповторима празнична атмосфера по улиците на града. Кръшни български хора се извиха по продължението на цялата пешеходна улица „Търговска“ в Гоце Делчев.

В 18.00 часа започна концертната програма. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов връчи на ръководителите на всички групи почетни плакети за участието им и бе категоричен, че този празник на българщината ще бъде традиционен и ще продължава да събира все повече участници от страната и чужбина. В продължение на два часа, публиката се наслади на танци от всички фолклорни области на България и на съседна Македония, които огласяха площад „Македония“.

П. Петрова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене