„Европейско междучасие“ със Светослав Малинов в две кюстендилски гимназии

thumbs
Евродепутатът Светослав Малинов посети две кюстендилски училища. Той бе гост на Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон“ и ПМГ „Емануил Иванов“, а това става по повод неговата иницитива „Европейско междучасие“.
„До края на мандата си ще посетя 100 училища от страната. Отивам там, където ме поканят. Разговорите ми с учениците са свързани с Европейския съюз – правата на гражданите, съвременната ситуация и възможностите, които предоставя съюзът за учениците. Трябва да ги подготвим по-отрано за това какви са правата и свободите, които ЕС им дава“, коментираМалинов пред медии. Той обясни, че при срещите с учениците получава всякакви въпроси – от устройството на ЕС до настоящи проблеми – например този с бежанците. Евродепутатът направи презентация пред учениците на структурата на ЕС и постави акцент върху програмите за ученици и студенти.
„Моето впечатление е, че учениците са изключително добре запознати с Европейският съюз. Радвам се, че гимназистите питат за това какви възможности има за учене в Европа, а не за това как да си намерят работа там. Ако още
от 11 клас питат за работа, това означава обикновенно, че човек е приел, че ще бъде неквалифициран. Такива ученици няма при нашите срещи. Моят призив е те да бъдат граждани на ЕС, да се образоват и да се развият“, обобщи С. Малинов.
www.nablyudatel.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене