„Ученическо хранене“ поема хотел „Кюстендил“ и нов общински съветник на сесията на Общински съвет

photo_verybig_1423117

Наредбата за администриране на местните такси в частта такси за детски градини ще бъде прегласувана на сесия на Общински съвет.
„Имаше известно напрежение след приемането на докладната свързана с заплащането на пълна такса за второ дете и отпадналата възможност самотните родители да плащат половин такса за детска градина.Сега ще върнем старото правило, но родителите ще трябва да доказват, че наистина сами отглеждат децата си“, коментира председателят на Общински съвет Иван Андонов.
На сесията следващата седмица клетва ще положи нов общински съветник- д-р Здравко Георгиев, който ще замени подалият заявление за напускане на местния парламент д-р Иван Пипонов. Ще бъде разгледано и предложението на Младен Ризов за почетен гражданин на община Кюстендил да бъде обявен Гуидо Галени с мотива , че осигурява работни места.
Местният парламент ще гласува и правилник за организацията и дейността на ОП „Ученическо хранене“ като към функциите на предприятието ще бъде добавено и обслужването на хотел „Кюстендил“, както и продажбата на туристически пакети.
Заседанието е насрочено за 30 април.

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене