Бербо и Монако не успяха да превземат торинската крепост

110879-monako-juventus

Монако не успя да отбележи гол срещу Ювентус в четвъртфиналния мач реванш от Шампионската лига между двата отбора, който се игра на стадион „Луи II“ и завърши 0:0, пише gong.bg. Така „бианконерите“ се класираха за полуфиналите на Шампионската лига, след като спечелиха първия мач с 1:0. Димитър Бербатов бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра в 46-та минута, когато влезе на мястото на Жереми Тулалан. Българинът не успя да помогне на своя отбор да стигне до така желания гол. Пред самия Бербатов се откриха малко възможности, тъй като защитниците на Ювентус си го предаваха много добре.

В самото начало на срещата бе една от най-спорните ситуации в мача. Джорджо Киелини загуби равновесие и след това при падането игра умишлено с ръка, но съдията не видя ситуацията и не маркира нарушение за Монако.  Жофри Кондогбия стреля опасно в 6-та минута, но изпрати топката в страни от левия стълб на вратата на Джанлуиджи Буфон. Буфон не се намеси убедително в 15-та минута, но Андреа Бардзали успя да изчисти топката. Кондогбия пробва да изненада Буфон в 20-та минута с нов далечен удар, но вратарят на Ювентус внимаваше и улови сигурно топката. Футболистите на Монако имаха претенции за дузпа в 36-та минута. Кондогбия падна след съприкосновение с Артуро Видал и Джорджо Киелини, но съдията прецени, че няма основания да свири дузпа. Карлос Тевес стреля изненадващо в 44-та минута, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Даниел Субашич.

Монако бе много близо до това да вкара гол в 50-та минута, когато Жоао Моутиньо центрира в наказателното поле на Ювентус, където Абденур и Буфон се разминаха с топката, но Патрис Евра се намеси решаващо и успя да избие топката. Първата добра възможност в мача пред Димитър Бербатов бе в 55-та минута, когато той стреля, но Буфон отново спаси. Пред Бербатов се откри нова възможност в 79-та минута, когато той стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Буфон. Андреа Пирло нацели левия стълб на вратата на Данил Субашич в 90-та минута след удар от около 30 метра от фаул. 

Така Ювентус се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Жребият за следващата фаза на турнира е в петък от 13 часа.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене