ЮЗУ срещна работодатели и студенти в „Деня на кариерата“

110838-den-na-karierata-uzu-00

За поредна година Югозападен университет „Неофит Рилски“ е домакин на студентското изложение „Ден на кариерата“. В него студените имат възможност да се срещнат водещи български компании, които имат отворени стажантски и работни позиции в различни професионални сфери.

110839-den-na-karierata-uzu-01

Тази година „Деня на кариерата” бе открит от заместник-ректора доц. Траян Попкочев, който сподели пред работодатели и студенти, че връзката между образование и  работодатели е много важна.

110840-den-na-karierata-uzu-02

„Важна е защото много често работодателите изпреварват в изискванията си това, което ние правим в университета. Често ние наблягаме на  теорията, а работодателите искат повече практика. Срещи като днешната помагат на младите да разберат, че не е важно само да получих образование и диплома, а и да мислиш в перспектива по отношение на кариено развитие и професионален път“, каза доц. Попкочев.

 110842-den-na-karierata-uzu-04

В рамките на изложението манекени дефилираха с облекла изработени от еко материали. Роклите са дело на студенти от факултета по изкуствата, специалността „Промишлени изкуства – мода“.

„Идеята на тоалетите е да покажем как можем повторно да използваме хартия, найлон и по този начин да запазим планетата ни по-чиста. Иначе тоалетите не са от най-удобните но се справяме с предизвикателството да ги носим в името на екологията“, уточни една от манекенките.

 

В „деня на кариерата” се включиха и представители на Агенция по заетостта, които презентираха EURES програмната мрежа чрез която се обявяват свободни работни места от страни членки на ЕС.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене