СКАНДАЛ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА! „Пирин“ /ГД/: В Кюстендил ни викаха турци, помаци, резаняци

69657-632x358Скандал на етническа основа взривиха хората в лагера на „Пирин“ /ГД/ след конфузното поражение от „Велбъжд“, разкрило несъстоятелността на претенциите на неврокопчани за завръщане в професионалния футбол. Гоцеделчевци се заканиха да сезират ЗС на БФС – София за обидните квалификации „турци“, „помаци“, „резаняци“, отправени по адрес на гостуващите футболисти от кюстендилската публика и от официалната ложа на стадион „Осогово“, където по традиция сядат ръководните кадри на местния клуб и техни приближени. Всеки може да подаде жалба, но трябва да представи доказателства. Ние също има от какво да се жалваме, тъй като феновете ни бяха провокирани през цялото време от треньора на съперниците Йордан Боздански с неприлични жестове, контрираха от щаба на „Велбъжд“.

Бесен се качи в автобуса след мача пиринският наставник, който първоначално отказа да говори, но впоследствие изригна срещу футболния съюз и срещу съдийството на Станислав Тренчев. Афектиран съм и затова не ми се коментира. Очевидно е, че всички са срещу нашия отбор в полза на „Оборище“. Показателен е последният пример с отказа да бъде отложен двубоят на панагюрци с „Германея“, което е некоректно.

Колко наши мачове бяха отложени, ние нещо да сме предявявали претенции?! Нищо подобно, приемахме безропотно датите, определени от БФС, и играехме. За състава на „Оборище“ обаче се правят изключения. Явно те са определени за влизане в „Б“ група. На срещата ни с „Велбъжд“ имаше една напълно неадекватна съдийска бригада, да не кажа нещо по-силно. Публиката на домакините постоянно ни псуваше, с други думи, прекрасна атмосфера за футбол, заяви благоевградският Зико.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене