(ВИДЕО+СНИМКИ) Румънски ТИР се обърна край Градево, шофьорът загина

121212212Румънски ТИР се обърна на пътя Симитли – Предел, шофьорът му загина на място. Както E79news писа инцидентът е станал малко след 04:10 часа тази сутрин малко след село Градево в посока Банско – на същото място, където в края на миналата година имаше голямо свлачище и се изгради нова подпорна стена.

Тирът е превозвал тикли (дялан камък) за износ, които са товарени от Гоцеделчевско.

„Катастрофата е била страшна. Открихме шофьора, затрупан от камъните зад бетонната стена, на около 30-ина метра от кабината“, казаха пред E79news един от работниците, които разчистваха разхвърляните по цялото пътно платно тикли.

Две са основните версии за тежкият пътен инцидент.

По непотвърдена информация шофьорът умишлено се е ударил в бетонната стена. Пътят от Гоце Делчев до Симитли е с много завои и спирачките на тежката машина силно се натоварват и при спускането най-вероятно са отказали. Тежкотоварният автомобил започнал да набира голяма скорост, румънският водач е видял 150 метровата бетонна стена, която подпира ската и се е опитал да спре в нея. За нещастие обаче тоновете камъни, натоварени в каросерията, са премазали кабината и затрупали шофьора.

Другата основна версия е, че водачът на тира е бил заспал.

Повече от 3 часа главният път между Симитли и Банско бе затворен. Малко след 7:30 тази сутрин бе отворено едното платно за движение. Движението в тази отсечка и в момента е силно затруднено. Изчаква се влекач, който да издърпа катастрофиралата тежка машина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене