Човекът -амфибия Яне Петков подготвя нов рекорд на Гинес за плуване в чувал

Яне Петков, познат като Човекът-амфибия ще направи опит за рекорд на Гинес, плувайки в Охридското езеро със завързани ръце и крака, в чувал. Това съобщи Евгени Илиев, един от организаторите на събитието, което ще се проведе на 24 юли, цитиран от “ Фокус“.

Опитът за рекорд ще бъде реализиран благодарение на съдействието, което Петков е получил от Община Петрич и кметът Димитър Бръчков, както и от сдружение Национален съюз „Спорт и сигурност”.

Илиев обясни, че към момента няма фиксиран точен час за провеждането на събитието, тъй като се изчаква метеорологичната прогноза. „Заминаваме за Охрид, защото искаме да подобрим рекорда, поставен от индиеца Гопал Карди. През 2013 година той успява да преплува около 3071 метра в Индийският океан с вързани ръце и крака. Идеята на Яне Петков е да подобри този рекорд, като освен, че ще е със завързани крайници, той ще бъде и в чувал“, уточни Илиев.

Той отбеляза, че Човекът-амфибия и преди е плувал в Охридското езеро, като тогава е изминал дестинация от около 2 300 метра. „Идеята на Яне за подобряване на рекорда се появи след като един журналист му задава въпрос „Имате ли намерение да подобрите рекорд на Гинес?“, от своя страна Яне отговаря, че за него няма проблем това да се случи, но отбелязва, че основната му цел винаги е била да показва колко необятен е човешкият дух и че човешките възможности нямат таван“, заяви Илиев.

На 9 юли – Яне Петков, заедно с представители на Община Петрич и хора от екипа му заминават за Охрид, където ще започнат тренировки, които ще се провеждат през ден до 24 юли.

Преди това те ще проведат и среща с кметът на македонският град, на която ще се обсъдят детайли около предстоящото събитие.

Човекът -амфибия Яне Петков подготвя нов рекорд на Гинес за плуване в чувал снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене